Rakennamme Turun Pukkilan alueelle yli 360 asuntoa - Aura Rakennus Oy Skip to main content

Aura Rakennus rakentaa Pukkilan alueelle Turun Pitkämäkeen kolmen kerrostalon asuinkorttelin. Kortteli rakennetaan Develo Oy:lle ja Joo Group Oy:lle ja sinne valmistuu vuosien 2024–2025 aikana reilut 360 upeaa kaupunkikotia.

Aura Rakennus on solminut urakkasopimuksen asuntojen hankekehitysyhtiöinä tunnettujen Develon ja Joo Groupin kanssa neljän asunto-osakeyhtiön toteuttamisesta. Yhteensä asuinkortteliin tulee kolme asuinkerrostaloa ja lisäksi toimisto- ja liiketiloja. Kortteliin rakennetaan myös pysäköintihalli.

Hankkeen arvo on yhteensä noin 52 miljoonaa euroa.

– On mukava lähteä rakentamaan yhdessä Joo Groupin kanssa hankkimaamme tonttia Aura Rakennuksen kanssa. Yhteinen tavoitteemme on saada asuntokohtainen ympäristön kuormittavuus mahdollisimman pieneksi. Tämäkin kohde rakentuu A-energialuokkaan. Vastuullisen rakentajan kanssa se on mahdollista, sanoo Develon toimitusjohtaja Hans Koivukangas.

 

Ympäristövastuullista rakentamista

Aura Rakennuksen toimintamallin ytimessä on vastuullisuus, mikä näkyy Pukkilankin hankkeessa. Joo Groupin ja Aura Rakennuksen tavoitteena on saada kohteeseen LEED Platinum -ympäristösertifikaatti. LEED-sertifioinnissa huomiota kiinnitetään laajasti rakennuksen aiheuttamaan ympäristökuormitukseen ja erityisesti energiatehokkuuteen, sijaintiin ja vedenkäyttöön.

– LEED-sertifioinnin tavoittelu on ollut hyvin mielenkiintoista ja opettavaista. Aura Rakennuksen porukan kanssa suunnitelmien jalostaminen on sujunut joustavasti ja tuloksekkaasti, mistä heille iso kiitos. Kohteesta tulee hieno, enkä malttaisi odottaa sen valmistumista, sanoo Joo Groupin toimitusjohtaja Antti Niskanen.

Aura Rakennus edistää kestävää rakentamista.

– Olemme panostaneet ympäristövastuullisen rakentamisen osaamiseen. Pystymme vastaamaan asiakkaan toiveeseen kaikkien tunnettujen ympäristösertifikaattien osalta, kuten RTS-, BREEAM- ja LEED-sertifikaattien mukaisella rakentamisella. Asuntorakentamisessa voimme hyvillä mielin sanoa, että olemme ympäristövastuullisen rakentamisen suhteen todella eturintamassa, sanoo Aura Rakennuksen toimitusjohtaja Mikko Kilpi.

 

Ensimmäinen kohde valmistuu syksyllä 2024

Ensimmäinen Aura Rakennuksen rakentamasta kolmesta kerrostalosta valmistuu syksyllä 2024. Tämä KVR-urakkana valmistuva Develon kerrostalo on 5 300 kerrosneliötä. Valmistuvat asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Niistä noin puolet tulee Develolle vuokrakäyttöön. Develo toimii Turun lisäksi pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Jyväskylässä.

Joo Groupin kahdessa kerrostalossa on yhteensä 8 800 kerrosneliötä. Viimeinen kahdesta talosta valmistuu syyskuussa 2025. Vuokrakäyttöön tulevissa taloissa on runsaasti yhteiskäyttötiloja, muun muassa asukkaiden kuntosali, oleskelutila, kaksi saunaa ja pesula. Joo Group rakennuttaa, omistaa ja vuokraa asuntoja useissa Suomen kasvukeskuksissa.

 

Joo Group Oy kehittää, omistaa ja hallinnoi kiinteistöjä Suomen kasvukeskuksissa. Portfolio käsittää yli 6000 Joo Kotien vuokra-asuntoa, arvoltaan yli miljardi euroa. Joo lupaa asukkailleen huoletonta vuokra-asumista tarjoamalla joustavaa palvelua, yhteisöllisyyttä sekä vastuullisia asumisen ratkaisuja.

 

Develo Oy on kotimainen kiinteistökehitys- ja sijoitusyhtiö, joka kehittää ja rakennuttaa laadukkaita asuinkerrostaloja keskeisille sijainneille Suomessa. Kohteemme sijaitsevat pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä. Develo on kasvanut nopeasti merkittäväksi kotimaiseksi kiinteistöalan toimijaksi. Olemme toteuttaneet yhteensä noin 550 kotia ja työn alla meillä on tällä hetkellä noin 800  asuntoa.